LE CIEL READY? STEADY GO CRAZY PARTY

LE CIEL READY? STEADY GO CRAZY PARTY

Party party party!Ήρθε η ώρα για τους Le Ciel να επιστρέψουν μαζί με όλους τους αγαπημένους τους φίλους, σε ένα event χωρίς θέμα, απλά και μόνο με κάθε πρόθεση για ξέφρενο partying!Από τις 19.00, οι πόρτες του Skull ανοίγουν για να σας υποδεχτούμε με τις μουσικές "μάχες" μεταξύ των εκπληκτικών Greek Otaku Radio παραγωγών, που έχετε γνωρίσει και αγ.....
SUSTAIN the GREY: DIR EN GREY Tribute Party by LE CIEL CRUSHED VELVET

SUSTAIN the GREY: DIR EN GREY Tribute Party by LE CIEL CRUSHED VELVET

Ο ι LE CIEL σε συνεργασία με το Dir En Grey Greek Support CRUSHED VELVET, επιστρέφουν στο Skullbar τρία χρόνια μετά, με ενα ακόμα δυνατό DIR EN GREY TRIBUTE PARTY!Οι DIR EN GREY, η μεγαλύτερη Rock/Metal μπάντα στη χώρα της αυτή την στιγμή, επέστρεψαν στη δισκογραφία στις 22 Ιανουαρίου με το νέο single SUSTAIN THE UNTRUTH και οι LE CIEL & CRUSHE.....
OtakuStore.gr: The 1st Birthday Party

OtakuStore.gr: The 1st Birthday Party

Yatta!! Ένας χρόνος OtakuStore.gr! Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του OtakuStore.gr και σας προσκαλούμε στο Silver Dollar Music Bar σε ένα μεγάλο otaku πάρτι με πολλά δώρα, αχτύπητη μουσική και τρελή διασκέδαση. - Είσοδος Δωρεάν- Στα decks DJ Kerara & Guest DJs με anime, game και remixed retro μουσική.- Free give aways- Open Cosplay, με δωράκια για όλους τους cosplayers! Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00, στο Silver Dollar Music Bar στην Εθν. Αμύνης 19,.....
LE CIEL J-Rock.Anime.VideoGame+Cos play Party! ~ with Requiem For A Team @ OBI ~

LE CIEL J-Rock.Anime.VideoGame+Cos play Party! ~ with Requiem For A Team @ OBI ~

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, οι Le Ciel επιστρέφουν στα decks με ενα φρέσκο event!Στα πλαίσια της σειράς των alternative events της νέας ομάδας Requiem For A Team (με μέλος τους επίσης τον Room ThreeZero-Two) που λαμβάνουν χώρα στο νέο στέκι Obi cafe bar, οι LE CIEL κάνουν ενα διάλειμμα από το ραδιοφωνικό show τους στον μοναδικό Greek Otaku.....

Share us!!!

FacebookTwitter
 

Greek Otaku Radio

Loading radio ...

Οι Φίλοι μας

Home

Ένας όμορφος εθισμός

Φίλες και φίλοι του Greek Bento,

 

γεια σας και πάλι κι ελπίζω ο Οκτώβρης να ήταν καλός μήνας για όλους! Σ' αυτό το αρθράκι θα συνεχίσουμε με τη βουτιά που έκανα στην ασιατική μουσική και κατά πόσο επηρεάζει την καθημερινότητα αλλά και τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες και πάω στοίχημα ότι θα βρείτε πολλά κοινά ως προς αυτό.

 

Γενικότερα αν και ανοιχτός, είμαι πολύ επιλεκτικός στα ακούσματά μου. Αυτό σημαίνει πως αν μου αρέσει ένα είδος μουσικής, δεν πάει να πει πως θα μου αρέσει και όλη η γκάμα καλλιτεχνών, εννοώντας πως μπορεί μεν οι προσωπικές μου λίστες αναπαραγωγής να έχουν ποικιλία κομματιών, αλλά ουσιαστικά λίγοι καλλιτέχνες με εμπνέουν να ασχοληθώ σε βάθος με τις δραστηριότητές τους.

 

Όσο λοιπόν ανακάλυπτα φοβερά ιαπωνικά κομμάτια μέσα από τα events, μεγάλωναν και οι φάκελοι μου. Εδώ πρέπει να πούμε ότι σίγουρα το στυλιστικό μέρος, τα βίντεο και οι τάσεις των Ιαπώνων, αλλά και των Κορεατών που πάνε πακέτο με τη νοοτροπία και τον δικό τους entertainment χώρο, σίγουρα μας βάζουν στο όλο τριπάκι. Ένα τριπάκι, στο οποίο όσοι ασχολούνται με αυτά σίγουρα υιοθετούν και μιμούνται τις τάσεις και τις συμπεριφορές-αντιδράσεις τους και έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να κάνει το ίδιο.

 

Έχουν μια ιδιαίτερη προσέγγιση σ' αυτό που λέμε «χαριτωμένο». Μάλιστα τολμώ να πω, πως τις εκπομπές και τα διάφορα reality shows τους τα βρίσκω πολύ διασκεδαστικά και αστεία, μιας και βάζουν τους καλλιτέχνες σε διαφόρων ειδών δοκιμασίες τύπου ραντεβού στα τυφλά, παιχνίδια που θυμίζουν κάστρο του Τakeshi και στολίζουν τις περιστάσεις με replays, με flashing λεζάντες αλλά και γραφικά στην οθόνη που κάνουν τις εκπομπές vα μοιάζουν με cartoon shows! Είναι πολύ κοντά στη δική μου νοοτροπία μιας και είμαι πολύ ζωηρό κι εκφραστικό άτομο. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με το προσωπικό γούστο του καθενός, γιατί σίγουρα το να σερβίρεις μουσική, fashion και τέτοιου είδους shows σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ, σίγουρα θα του φανούν λίγο...εξωγήινα.

 

Επιστρέφοντας και πάλι στο μουσικό κομμάτι, βλέποντας όλ' αυτά που γίνονται στην άλλη άκρη της Ασίας κάπου πιστεύω πως μυθοποιούμε κιόλας την τους καλλιτέχνες, όσο και τις χώρες αυτές. Προσωπικά μου άρεσαν και συνεχίζουν να μ' αρέσουν τα J-rock ακούσματα τόσο που κατάφερα να πείσω την τότε μπάντα μου, τους No Offense να παίξουμε διασκευή Gazette το Cockroach! Ήταν σε φάση βέβαια WTF οι υπόλοιποι της μπάντας, αλλά τελικά τους άρεσε μουσικά, με αποκορύφωμα το να παίξουμε σ' ένα live μας Girugämesh-Break down, Dir en Grey-Obscure, Gazette-Filth in the beauty!!! Σε άλλο event, μιας και είχα πάρει φόρα, είχα τραγουδήσει σε acoustic live από Buck Tick- Dress, πιο κοντά ίσως στην εκδοχή των Abingdon Boys School! Δύσκολο πράγμα να προσπαθείς να τραγουδήσεις ιαπωνικά, αλλά συνάμα υπέροχη αίσθηση, ειδικά η λάιβ performance!

 

Είχα λοιπόν τη χαρά, μιας και οι δουλειές μου πήγαιναν καλά προ κρίσης, να καταφέρω να βρω παρέα και κάνοντας και αρκετή οικονομία, να δω live τους Dir en Grey σε ευρωπαϊκή περιοδεία και τους D'espairsray το 2010 πριν διαλυθούν καθώς και τους Girugämesh 2011στο Βερολίνο. Φοβερές εμπειρίες! Να μην το πιστεύεις ότι τους έχεις λίγα μέτρα μπροστά σου, ότι είσαι σε συναυλία τους! Και φυσικά απολαυστικές συναυλίες! Επίσης στην Ελλάδα είχα τη χαρά να δω τον Ryo Fujimura των Acid Flavour καθώς και τους Orochi, όπου είχα περάσει υπέροχα. Περισσότερες λεπτομέρειες από τις εμπειρίες αυτές, προσεχώς!

 

Κάποια στιγμή λοιπόν εκεί που εμπεδώναμε καλύτερα τη μουσική και το ιδιαίτερο...glam fashion της J-rock/Visual Kei με τις extreme ενδυμασίες και κομμώσεις, ξαφνικά από φίλες κυρίως και μετά σιγά-σιγά σε κάποια events, πέρα από διάφορα boybands-girlbands της J-pop άκουσα και τον όρο K-pop και ότι πρόκειται για κορεάτικη μουσική. «Ώχου, τι είναι τούτο πάλι...» σκέφτηκα, νίωθοντας ότι πάθαινα ένα είδος overdose, μιας και ο βομβαρδισμός από ιαπωνική μουσική έμοιαζε ήδη δύσκολο να τον επεξεργαστεί ο επιλεκτικός νους μου. Που να ήξερα τι με περίμενε... Τα καλύτερα επρόκειτο να έρθουν! Γι' αυτό και πιστεύω πως πάντα είναι καλό να είμαστε ανοιχτοί σε δοκιμές και πειραματισμούς, γιατί έτσι και γνώμη μπορούμε να σχηματίσουμε αλλά και ν' ανακαλύψουμε υπέροχα πράγματα!


Till next time, then!


Vlassis aka Flexible

Read more http://www.greekbento.gr/flexible/index.php/news/8-2013-10-22-16-40-06